2015. július 10., péntek

közeledünk a végéhez (?)

A statisztikakbol az latszik, ahogy jön a jóidő, úgy megy el az atlalanos blogolvasási kedvetek.  :D Mondhatnam azt is, hogy ahogy otthon jön a joido, ugy megy el az en altalanos blogírási kedvem. :D Mert ugye azt nem lehet mondani, h itt valami iszonyatosan jo ido lenne.



Amikor ezt írom, akkor otthon épp dübörög a Balaton Sound péntekje, amit az indexen fikáznak, de ettol függetlenül azért én szívesen ott lennék, ha már az otthoni társaságnak idén is van egy jórésze, aki kepviselteti magát. :) Nem mondom h nem irigylem őket!

Otthon kánikula, majd soha nem látott vihar, itt meg? Történelmi dolgok történtek (pár honapos ittartozkodásom idejet nezve): A junius végi Omega-blokk okozta hőhullám elérte Észak-Kelet Angliát is... Mit jelent ez? Így junis végefelé végre több napon át előfordult, hogy 20 celsius felé ment a hömérséklet. Ez aztán az angol kánikula. Ibolya és Petra hihetetlen időt fogtak ki, gyakorlatilag szinte a teljes hétvégéjuket eső nelkül úszták meg. Előtte 1-2 napban, és az utana következo par napban is az eddigi atlagnal nemileg jobb ido volt.

Junius 29-en csoda történt, először(!) mertem elmenni ingben dolgozni, kabat nelkul. Es ez nem egyszeri eset volt, még 30-an raadasul mar rovidujju ingben! erre varrjatok gombot. Juli 1 viszont már kabátos reggelnek indult, és a deles huszon x fok ellenere este 9kor olyan egialdas érkezett eső formájában, hogy csak lestunk. (Előtte 1 oraval verofenyes napsütés).

Ennyit lehetett látni az ablakból

Na de nem az időjarasrol akarok irni a teljes bejegyzesben: mióta Ibolyáék hazamentek túlestünk egy 4 napos skót kiránduláson, erről lesznek bejegyzések hamarosan... Van még 1-2 téma, amiről szintén megemlékezunk, viszont a saját laptomommal van egy kis technikai malor, a képek pedig azon vannak, uh kell egy kis idő még.

Voltunk moziban 1-2x, vettunk egy szuper baconsütöt, amit fogalmam sincs hogy hogyan fogunk még hazavinni, meg még sorolhatnám, nade nem lehet mindent mindig teljes részletességgel leírni. :)

Azt is lathattatok, hogy az utobbi idoben regeteg program volt, latogatokkal is, és nelkuluk is, ma este érkezik az utolso turnus, Judit egy magyar baratnöje Londonbol az angol barátjával, velük mar igencsak light program van tervezve.  És közeledünk az angol idoszak végéhez. Az egész blognak igazabol nem az az apropoja, hogy a munkadolgokrol beszamoljak, az utobbi idoben jol eltolodtunk a szabadidos dolgok felé, ez a jövőben is így fog maradni. Viszont nagyreszben a melo hatarozza meg a blog kereteit, uh neha muszaj ezt-az erinteni.

A munkaban lezajlott projektek eredményét összességében pozitivan ertekelnem, nem mondom hogy minden pont ugy jott ki, ahogy az januar/februarban lett tervezve, de panaszra nincs okom. A társasági életrol korabban irtam, hogy igy kulfoldiként, hatarozott idore nem az igazi, oszinten szolva nem is eröltettem magam mindenkire, uh ezt a részt sem éltem meg problémaként, Judittal nagyon jol elvoltunk eddig is. Tény, ha nem jött volna ki, akkor sok minden valoszinuleg máshogy alakult volna, de ezt nem azért irom, mert probléma lenne. Ennek ertelmeben az olasz bagazst se nagyon eroltettem - nade ők sem. :D

Az eredeti tervem az volt, hogy most még 1-2 bejegyzést lezavarok, aztán, ahogy én is, és ahogy az olvasok is - elmegyek a bloggal is nyári szünetre, viszont a jelen helyzetet tekintve nem tudom hogy ez hogy lesz, lesz még olyan hogy tobb bejegyzes surun egymas utan, meg olyan is, hogy egy hétig semmi, majd látjuk, hogy hogyan jon ki. 

Miért? Mert a newcastle-i mandátum eredetileg 6 honapra lett tervezve, viszont meg lett toldva 5 héttel, melybe sikerult beiktatni 2 hét szabadságot is. Aki pedig ismer (vagy elolvasott akár egy hétvégi programozos beszamolomat is), az tudja, hogy ez a két hét nem azzal fog eltelni, hogy kisimultra pihenem magam. =) Furcsa is lenne.

Tehat mi jon ez után? A blogon néhany bejegyzes az etalon kirandulasunkrol, Skociabol, a valoságban pedig még 4 nap melo, juli 17 penteken hazamegyunk, juli 18 szombaton legenybucsuba vahogy hivatalos (ha már a tanu [aki én vagyok hehe] ekkorra szervezte), utana 1 nap ott, ahova minden ut vezet: Mezőkovácsházán. Vissza bp, rengeteg inteznivalo lesz, melyhez 2 nap all rendelkezésre, majd julius 22 szerdán ismét kezdodik egy nagy kaland: Ha mar a BS kimaradt, lesz helyette Tomorrowland. Aztan még egy rövid látogatás Svájcban, rég nem látott barátoknál. Na ezek azok a dolgok, amelyek szempontjabol a blog nyariszüneten lesz, mielott jöttem már akkor az volt a terv, hogy az angliai (brit) élményekre koncentrálunk, ez a két hét nem lesz dokumentálva, de nem is hiszem hogy ez olyan nagy probléma lenne. Utána vissza Newcastle, - de már csak az utolsó két hétre, ami már _tényleg_ az utolso két hét lesz itt. A feeling egyébként már most is kicsit olyan, mintha vége lenne...

És hogy ne legyen egyszeru, a két hét NCL után ismét BP, egyetlen hétvége, hiszen ha már szerveztunk egy legenybucsut a Ricsinek, akkor csak kitalálták már hogy szerveznek hozzá egy eskuvőt. :D:D:D

És utána? A bejegyzés címében lévő kérdőjel csak Angliára vonatkozik... Korábban már említettem, hogy a következő rotációk leosztásának folyamata elindult, egy joideje már tudjuk, hogy Qatarban lesz a következő állomás! :) 


Amikor ez kiderult, akkor egy kicsit megszeppentem, ugyanis félig-meddig én választottam, a megszokottol teljesen eltero szokasok, kultura. Nem volt még 101%, intéztem a vizumot, repjegyet, stb, volt macera boven, de mostmar ahogy kozeledunk, egyre inkabb valoszinu, hogy tenyleg lesz belole valami. Egy olyan helyre megyek, ahol sok a kulfoldi, de kevés az ilyen "programos" mint én, nem leszunk egymassal sokkal többen mint a kisujjam a jobb kezemen... Judit Bpn vágja élesre pihentetett fejszéjét az erdő egy másik fájába. - munkafronton lesz neki egy kis változás, de ügyesen megoldja majd. :)

Szoval visszakanyarodva: augusztus 16. után is lesz blog, még a végén azt is rá tudom fogni, hogy csak azért jon az uj kornyezet, hogy az ellaposodo kastelyos kirandulos brit tartalmat valami egészen más váltsa fel! :D Na jo, ez persze nincs így, de valoszinuleg onnan majd mindig arrol fogok panaszkodni, hogy miért van kint ilyen r.hadt meleg.

fázni nem fogok - atlagos kozephomerseklet Dohában

Szóval hamarosan jelentkezem skót tájakkal, és még nehany aprosággal, utána viszont erős környezetváltozas kovektezik! ;) Csumpi