2011. január 17., hétfő

Le plan préliminaire

Egy korábbi bejegyzésben ( > itt) már volt szó arról, hogy január 28.-ai buszindulással kezdődik a kaland. A teljes felsorolás igénye nélkül az "EndreRobiÉviBandi és még páran" alapfelütésű társasággal megyünk síelni (illetőleg néhányan inkább snowboardozni :D) Risoulba, indulás péntek este. (Hagy jegyezzem meg, hogy kár hogy Captain Dobi és Tötti nem jönnek.)

Ezen blogban erre az első hétre még nem kifejezetten koncentrálok, majd el tudja mesélni az itthoniaknak, aki ott volt. :) Az előzetes terv (Le plan préliminaire) szerint a többiek február 5-én, szombaton délelőtt indulnak el haza. Ekkor fogok én a Montdauphin-Guillestre nevű település vasúti pályaudvarán vonatra szállni.

A mellékelt kép (viamichelin.com) alapján látszik, hogy a Risoul1850 - Belfort útvonal még autóval is 622 km, és elvileg 7 órát vesz igénybe. Kivehető, hogy a Genf (genéve) környéki Chamonix/Mont Blanc-ot magában foglaló Alpok vonulatot bizony kívülről kell megkerülni. A vonatközlekedésre ugyanez mondható el, nem túlzottan lehetne "levágni" belőle. A story folytatásához tudni kell, hogy azt írta nekem az egyetemről Haylee, hogy a helyemet hétvégén nem tudom elfoglalni, hétfőn kellene érkeznem. 


A fenti két tényező világított rá arra, hogy osszuk fel az utat. Lyon a képen nehezn kivehető (17-18-as pont), ideális helynek tűnik arra, hogy odáig elvonatozzak szombaton, és ott két estét eltöltve folytassam a vonatutat Belfort felé. Így kicsit tudok várost is nézni, és nem utolsó sorban nem kell egy nap 8-10 órát vonatozni, és aggódni, hogy mi lesz, ha lekésem a csatlakozást.

A Lyoni szállást még nem sikerült lefoglalnom, folyamatban van a dolog, kaptam URL-eket (internetcím) a franciákból, hogy hol érdemes nézegetni, illetőleg foglalni. Ha minden jól megy tehát, február 7-én fogok Belfortba megérkezni. 

Az itthoni program indulásig a hátralévő vizsgáim sikeres abszolválása, okosodom még 1-2 francia és angol különórán, valamint akivel tudok, és belefér, megpróbálok egy talit összehozni a "nagy út" előtt. :) [No meg persze biztos lesz valami buliféle is, de ezzel csak nem lehet kezdeni a felsorolást, vizsgaidőszak van! :) ]