2015. május 15., péntek

Alnwick, Bamburgh, Dunstanburgh castle - kirándulás

A május9.-es hetvegen tehát Judit anyukájával mentunk kirándulni, lássuk, hogy merre jártunk szombaton. Ahogy már említettem, reggel természetesen szakadó esőben indultunk el, délutánra viszont meglepoen jóra fordult az ido.


Mi volt a terv? 2 kotelező várprogram, amelyeket direkt nem néztunk még meg ezidáig, valamint 2 opcionális helyszín.

A már említett postai kiruccanás után autos idegenvezetés nclben, egyreszrol ugy voltam vele, hogy ha ilyen sz.r ido van, akkor nagyon raerunk, huztuk az idot egy kicsit, de nem volt apellata, Alnwick váránál kötöttünk ki 10 után valamikor...



 fene se tudja melyik Percy szobra - az alnwicki kastely tulajdonlo csaladja


Kölöknek kincskereső rémisztgeto szellemkastely berendezés is volt



Jott a szokasos hulyules a haromlabuval:



ennel a kepnel vmi hiba csuszott a muveletbe :D
 
Itt mar elkezdett kisutogetni a nap, aminek orultunk rendesen, de sokaig még nem tartott a dolog. Apropo, itt forgatták a Harry Potter bizonyos részeit,  a Kevin Kostner féle Robin Hoodot (Nottingham vara Alnwickben forgatva), es a mar emlitett Downton Abbey c. sorozat egyik karácsonyi kiadását is.

 
a downton abbey szineszei korhu jelmezben facebookoznak


Alnwick után tovább autozva a kovetkezo allomás a Bamburgh varosaban, festoi kornyezetben, egy tengerparti sziklan találhato vár volt,  amit még anno elsök között ajanlott több ember, tartogattuk egészen idáig.

Bamburgh vára

  Lopikaztam egy képet googlebo, csak hogy a lassatok hol is van ez a hely...

Felslattyogtunk a kastelyhoz, legalabb ilyen szel fujt:


Ennyire amugy eloben nincs sz.r fejunk mint ahogy a kepen latszik. =)

Bent természetesen nem sikerult elkerulni az ezerfos iskolascsoportot, kierkezve pedig ugy dontottunk hogy egy kv-val melegitjuk fel magunkat. Amig ezt megtettuk, a nap immaron tartosabban ki is sutott, az ido azonnal elkezdett melegedni.












Ha mar a tengerparton vagyunk, akkor pattyogjunk le egeszen a vizig, ezt meg is tettuk.

 majdnem melegem volt


még nappal szemben is pro a sziluett




Ezzel meg is voltunk azzal a két kastéllyal, ahova feltétlen el akarunk jutni. Northumberland meglatogatatlan helyei fogynak! :)


"Ezek hülyék?" :D

Mivel nagyon idoben voltunk, a kovetkezo helyszin a Dunstanburgh kastely volt. Itt egyszer mar a Judittal megalltunk, de keson erkeztunk, azt sem tudtuk hol a kastely, igy hagytuk a francba. Ezuttal e utan valahogy letettuk az autot 16.15 korul, majd elindultunk Craster varosabol a kijelolt utvonalon arra a "kis" sétára, ami a várromhoz vezet.

craster kozponti oriasi, csillagkozi "kikotoje"




Google maps alapjan az autoparkolotol 2.2 km-re van a vár, természetesen a legeleszo tehenek kozott, a tengerparti tajon setalgatva rajottunk, h pont annyira van messze, hogy ide bemenni mi ma akkor se fogunk, ha odaerunk 17ig. (Ha 5ig van nyitva, akkor ugye 5 elott már csak kifelé engednek...)







 vannak jelenetek, amelyek megvannak két szogbol is orokitve :D

es van hogy a lab mar leért de a haj még nem

A tehén fejét nézzétek! :D


Aztan megneztem kesobb googleben, h miért is kell(ett vna) fizetni 4.4 fontot fejenkent? Konkretan egy varfalért. Bar biztos jo a kilatas a fal mellol, meg minden, dehát na! Azt meg csak most vettem eszre, hogy nem is 17ig, hanem 18ig van nyitva :D:D 



17ig epp nem ertunk volna oda, de nem mentunk el vegul a kastelyig, megalltunk kb 1.7km-nél, fotozgattunk, majd irany vissza. Egy kellemes  seta volt az egesz a jo levegon. Tul kellemes. :D J anyukaja viszont nagyon jol birta a strapát, egy rossz szo nelkul. Kitartásbol dicseretes! ;)



Az autohoz visszaerve mar nagyon kivoltunk, Warkworth vára volt még betervezve, ahol addig jotuttunk, hogy csinaljunk rola az autobol kiszallva 3 fotot, és kész. Game over. Elem lemerult, mentunk is vissza nclbe, egyenesen kajalni, de errol már volt szo egy korabbi bejegyzesben. ;)

warkworth
 


Aki pedig az nap válogatott képeinek albumara kivancsi, az ide kattinthat. (71 kép)