2015. február 22., vasárnap

AoN, Whitley, Jesmond - képek

Aki azt hiszi, hogy a telefonja jo képet csinal (csittifitti ájfon, meg mittudomén), az vegyen egy Lumia 1020-at, tanulja meg kezelni, aztan rajon, hogy amit elotte jónak hitt, az sz.r. Ram is rámférne, ha mégjobban megtanulnám, de ne vesszunk el a részletekben, néhol autoszelvedon át, néha ferdén, de azért újabb képriport következik a környékről. De hogy 30 idegenből miért képtelen 29 úgy fotózni, ha megkérjük, hogy a, ne legyen homalyos b, ne legyen a fenyforras a hattérben, c, ne legyen ferde, d, ne logjon ki a kép tetejen valami, vagy aljan valakinek a laba... , azt sosem fogom megérteni.
(Mobilaréna: "Nincs mese, ez a legjobb kamerás okostelefon. A 41 megapixeles szenzor és a hat lencséből álló optika együttese verhetetlen a mobilos képalkotás kapcsán.") [Persze a masodlagos kamera az ezen is sz.r! :D]



Mindenesetre azért, hogy tetozzuk amit lehet, és anelkul hogy jobban odafigyelek, hogy mit fotozzak le, vettem egy camera gripet hozzá. (akksi, foglalat, tok egyben). Mostmar csak egy kis tripod kell (3 labu allvany), aztan selfie-mentesen lehet idözített, béna idegenek megkérése nélküli fotót gyártani. :D



No a mai képriport három, közelmultbeli helyszínről tanuskodik. Még hetekkel ezelott, az olaszokkal elmentunk egyszer az un. Angel of North-hoz, ez egy nagy badogszobor. 3kor kellett vna talalkozni, 3/4kor szoltak, hogy keses van, majd még infoznak, hogy mikor. F4kor elindultunk autoval, majd még mindig varni kellett egy gyerekre. Odakocsikaztunk a helyszinre, a nap kb 20 masodperc mulva bebujt a felhok mögé, majd szépen le is ment, sz.rráfagytunk.


De csinaltam 5 db fotot. Ez egy olyan dolog, amit mindenki nyugodtan kihagyhat ha newcastleben jar. Beultunk utana egy kavezoba. Hova termeszetesen? Olasz kavezo, olasz pincerno, olasz zene, olasz ***** minden.


Mult hetvegen voltam ismét a tengerparton, Whitley Bay, St Mary's Island, utobbin egy vilagitotorony, amely dagalykor szigeten van, egyebkent meg a parton. Egy német turista sem volt képes normalis fotot csinalni, pedig neki is nokiaja volt, dehat az hogy ne logjon ki az ember lába, az nem a készulekismerettel kezdodik. Tragédia. A kéepeken amugy nem latszik (direkt ilyeneket valasztottam), de még ilyen, felhos és hideg időben is tele van minden babakocsis családokkal, turistakkal.







Ha valakit érdekel mind a 18 blogra feltoltott kép a Whitley Bayről, elérheti itt


A második hotel, amiben laktam, Jesmond városrészben volt találhato. Voltam jopárszor futni, és ilyenkor sosem a belváros felé, hanem sokkal inkább Jesmond kp/lakonegyed/park/folyomeder felé vettem az irányt. Folyó? Tulzas, Ouseburn patak völgye parkos, mintha nem is egy varos kozepen lenne, napsuteses időben tele emberekkel. A rendszeres olvasok a patak nevét jegyezzék meg, mert fogok még ra hivatkozni. Tehat a maásodik hotelbol valo kikoltozes elott egyszer (mivel futas kozben nincs megallas fotozni!) mentem kocsival egy karikát, és fotozgattam, épuleteket, hazakat, stb, csak hogy megörökítsem, milyen angolos is ez a környék.









Ha valakit érdekel mind a 34 blogra feltoltott kép Jesmondról, elérheti itt