2015. december 28., hétfő

egy igazi nyári nap (novemberben)

Szóval a tervem az volt, hogy karácsony elott behozom a lemaradast. Nem jött össze, de aggodalomra semmi ok, megyunk tovabb a kozelmult torténéseivel. Lassan már azert kell kapkodnom, mert maskulonben a hamarosan kovetkezo programok miatt lesz brutalis az elmaradas. :)


Kb ott tartottunk ha jol emlékszem, hogy nov 19-en kijott a Judit (atyaég ez mar 2 honapja volt), es innen szamitva a masodik hétvégén voltunk Ománban, az onnan valo visszaérkezes utani vasarnapra (sokadjara ismétlem hogy itt a munkahét vas-csut) kivettem egy nap szabit, és beterveztem egy igazi, nyári napot. Eloljaroban aggodtam, hogy lesz-e itt még november 29-én elég meleg... de napkozben ketelyeim szertefoszlottak.


Azzal indult a reggel, hogy téptem fel a sötétitoket, ébreszto ébreszto, Judit persze azt hitte hogy szivatom csak, mert en ugyis megyek dolgozni, kellett egy par perc neki, hogy bebootoljon, és rajojjon, hogy en aznap tenyleg nem megyek dolgozni. Indulni kellett (ha jol emlekszem talan 8.30ra volt tervezve), hiszen a kirandulos tervek mindig feszesek. Ezuttal a nap lefolyasa nem vol


Első utunk reggel a blogon korabban mar szerepeltetett State Grand Mosquehoz (allami nagymecset) vezetett, elvegre ez a hely az ahol mindenki begyujtheti a sajat abaya-ját, Judittal sem volt ez maskepp. Segitettek neki az arab nok oltozkodni, szetnezett belul, én addig (mivel mar voltam bent nemegyszer) az igenparas tavolba révedtem, alig lehetett latni a belvaros felhokarcoloit, az viszont erezheto volt, hogy nem fogunk fazni a mai napon.



Természetesen milyen turistakkal talalkoztunk? Nem, nem magyarokkal, de csehekkel. Ami a vicc resz volt az az, hogy Juditot szologattak, kérdezgették, hogy hogyan is van ide a bemenetel, meg ilyenek, de vegulis en magyaraztam el nekik - majd 3 mondatom utan rakerdezett egyikek, hogy magyarok vagyunk-e. Mondom ja. Elkezdtek rohogni mindharman, hogy valahol valami lakotarsa is magyar volt, és hat az akcentusom 100%ig ugyanolyan. :D

 ez a kep persze nem is a mecsettol van, és nem is en keszitettem. :D

Judit elvezte az arabizálodást, majd bepattantunk az autoba, és irany volt az allando turistahelyszin, a Sealine Beach... Tudjatok lent delen, mar szinten szerepelt a blogon korabban. Miért is mentunk ide? Mert ez elegge delre van ahhoz, hogy mar a rendes sivatag kozeleben legyen, es mivel az ott levo hotelnek van egy jo strandja, amit mar szinten emlitettem.


Elso korben azert természetesen beneztunk a sivatag szélébe, felmentunk autoval arra az oriasdunére, amin uncsitesomekkal majdnem ottragadtunk (de azota van már nemi sivatagi vezetesi tapasztalatom), most siman felmentunk, kattintottunk par fotot, lesutotte a talpunkat a homok.



 Delelott kb 11 magassagaban erkezhettunk meg, innentol kezdve olyan 1.5-2 oran keresztul csak a miénk volt az egesz strand, vége van mar ilyenkor a foszezonnak. Az ido? Kb kerek 30 fok volt egesz nap. Ez mar jo strandido. Ennek megfeleloen semmi mast nem is csinaltunk orakon at, csak strandoltunk. A tengerben voltunk, a medenceben, a napozoagyon, kajaztunk egy lightosat, meg ilyenek. Tipikus pihenos strandos program - na ez az, amibol nem tul sokat szoktunk csinalni, mindig annyi a latnivalo. Hát most kielveztuk a helyzetet. Néha jott 1-1 fatyolfelho-szeruség, de alapjaban veve tok jo idonk volt egesz nap, rendkivul orultem neki h ez igy osszejott, hiszen itt a november végi napokon mar a napok nagyrészében azert valahol 24-28 kozott volt a napi maximum.





 természetesen tevékkel is fotozkodtunk, hisz bent a strandon is lehet tevegelni(!)


Azt nem is tudom mar h irtam-e, de felavatott mar 2x is meduza, meghozza azzal h megcsipett, epp ezen a strandon, de mar az is lehet h egy korabbi alkalommal, a franc sem emlékszik mar. Tuleltem, az biztos.

 az enyémen nyilvan nem rak volt, hanem csirke.

Szoval kistrandoltuk magunkat, majd direkt ugy idozitettem, hogy 4 magassagaban vegezzunk: Judit magatol talalta ki, hogy mennyire fasza ez a sok quad ami itt a kornyéken, hogy bereljunk valamit! :D el voltam hulve, en abban a hitben voltam, hogy nem kell az ilyesmit eroltetni... de rakattant a dologra, na mondom akkor ne ugy l egyen mint Ibolyaekkal (2 kis quad), hanem bereljunk egy nagyobbat, amin kettonkkel is megbirkozik, meg a nagyobb dunékkel is. 

  Nem, nem öt bereltuk ki, ez vmi 1000 ccm, és ennek megfeleloen kb 1000 QAR lett volna egy órára...
  
ott azt mondtak h ez egy elvileg 600ccm-es quad, hat felpattantunk

Az idozites kituno volt, ugyanis a teljes naplementet megéltunk a dunek tetejen. Mentunk amerre lattunk, meg arra is amerre nem, egyszer sem akadtunk el, nem volt gond a quaddal, mindenhova felmentunk amit megkivantunk, Judit mindig hajszolt h na még oda, na még oda, en meg csak nyomattam, hogy ha a nap bebukkan a domb moge, akkor aldjon az eg ha visszatalalunk sotetben.... 



 Vegul osszességében nem szivtuk meg, viszont iszonyatosan jo tajakat lattunk, olyan igazi Szahara-elmeny volt az egesz! Nomeg tudjatok, amikor a lemeno narancssarga nap a hatterben elotted egy oriasi dune tetejen a csucsarol fatyolszeruen fujja a homokot a szel... Iszonyatosan jo latvany, most is beleborzongtam.

 errol beszélek

 

Visszafele tartva az utolso 5 percben azert még ment egy kis szorakozas, rugatni a gépet ahogy lehet, korkorosen farolgatni, meg ami kell, ekkor az utas persze mar masszivan tiltakozott, hogy fent maradjon a quad hatuljan. :)


Mivel egyszer sem astuk el magunkat, hala a jo egnek, ezuttal nem ropogott a homok a dogunk alatt. Na azt mondjuk nem allitom, hogy teljesen sterilek maradtunk, de azert nem sikerult a korabbi szintet hozni. :)


A nap hatralévo részében egy, már sokszor emlitett helyszinre, Al Wakra tengerparti sétenyara mentunk ki, ittunk egy turmix-szeruséget (sor hijan :D), majd az Al Shamiba mentunk tovabb, csapatni valami arabos vacsorat.

A desszertre nagyon keszult, vmi arab jegkrem, pisztaciafagyinak nezett ki, botranyos volt, mintha valami mososzeres gagyi vienetta lett volna.

Juditnak nem lett a kedvence a hely (amit egyebkent atalakitottak, nincs mar fasza beduin stlye [ a plafon olyan volt mint egy satorban], és volt egy jo benti kis forrasszeru valami egy ilyen mufával, csobogo vizzel, azt is eltakaritottak. kar.), de azert a szokasos mix eloetel (salatak, martogatos cuccok, hummusz, meg ilyenek), és a jo kis kedvenc shawarmám ismét polír volt. :) Még jo hogy ez viszonylag messze van a kecotol ahol lakom, maskulonben allandoan ide akarnék jarni. (Igyhat marad a subway :D:D)

Este 9-10 magassagaban ertunk haza, a nap leszivott, a quad leizzasztott, egy nyaralos, de tartalmas napot zartunk. Annyira nyaralos volt, hogy azt mondtam Juditnak is: "De furcsa, olyan mintha most tenyleg elmentunk volna valahova kifejezetten nyaralni. Nem pedig nezelodni, kirandulni, és programozni". (persze ez még igy sem egy reggel 10-este 6ig tarto strandonfekvés volt, dehat az meg mar milyen lenne? :D:D:D:)

A bejegyzes kepei itt erhetoek el. (35 db)