2011. június 26., vasárnap

Hamburger-party

Másnap szombaton egy korábban általam feldobott ötlet alapján akartunk csinálni egy nagy utolsó, össznépi összejövetelt. Első körben mindenki húzta a száját, hogy így a vizsgák, meg úgy a vizsgák, még az is akinek születésnapja volt, aztán az lett a vége, hogy csak sikerült nagynehezen összehozni a dolgot. A koliszobáink (Donatoé és az enyém) előtti grillhelyet akartuk használni, viszont 1 héten keresztül nem sikerült elintézni, h ideadják a rácsot, és a reflektort, kaptunk neveket oda vissza egymásra mutogattak a franciák, akiktől el akartuk kérni. Szégyen. Így az lett, hogy szombaton elmentünk a Leclercbe: Ana, Donato és én.


Az volt az előzetes felállás, hogy megnézzük, hátha van valami olcsó grillrács, persze nem volt, arról nem is beszelve hogy en biztos nem akartam vna tökölni faszénnel meg ilyen ökörségekkel. Azt terveztük, hogy ha lenne vmi grillrács, akkor húst vennék, ha nincs, akkor elkérjük Alejandro ECO+  elektromos grillsütőjét (ez olyan mint a tesco gazdaságos), és büféset játszunk majd a cuccokat a fölszinti szobáink ablakán kiadva. Be egyik szobába sem fér be 20 ember. Így mit vettünk? 40 hamburgergez cuccot, költséghatoékonysági elven lehetőleg mindenből ECO+ot... Ja, meg még 1-2 dolgot, Gatto kitalálta, hogy akar panzerottit sütni, mindenkinetk 1-1et. A boltban fizettünk 42 eurot, arról volt szo, h fejenként 4et szedünk össze (15 ember kb). Gatto fizette ki az egészet, én oda is adtam neki még amikor visszaértünk a koliba... Elmentunk utana toltunk egy Quiche-t (cukraszdasz sütemény, már volt rola szo), majd irány a Duvillard, elkérni a grillsütőt. Namost az olyan retkes ganés volt, h Gattoval majdnem összevesztünk azon h ki és hol takarítsa meg, végül Ana fogta magát és elvállalta, mert látta hogy így nem jutunk 1ről a 2-re.

Mr. Eco+

Furcsa dolgot tapasztaltunk am exekkel kapcsolatosan, a végére majdnem rácáfoltak a saját legjellemzőbb latinos szokásukra. Ami pedig az, hogy ha 8 orat mond nekik az ember, akkor az minimum 9et jelent. Na most azt mondtuk 6 ora - félni nem kell nem érkeztek időben :D - fe 6.40kor mi még a duvillardban vártuk h Alej ideadja a grillsütőjét, aludt a szobájában és természetesen nem akarta kinyitni az ajtot. Biztos mélyen aludt. :D na mind1, 6.40kor már hívtak Rodolfoék, h ott vannak a szobáinknal, visszabombaztunk gyorsan, aztan meglepodve tapasztaltuk h nem csak 2-3an, hanem vagy 8 ember ott ül mar a keri grillhely körül. (amit rács hianyaban ugye nem tudtunk hasznalni).

Amikor megérkeztunk, Gatto egyből neki is áltt panzerottit csinalni, az volt a terv h az is lesz 1-1 mindenkinek. Marian be is segített tésztátgyurni. Ketten összehoztak egy poent amit végül en szivtam meg, csinaltak egy panzerottit amibe egy jodarab fokhagyma, meg jo sok vmi szar fuszer kerult. Beleharaptam éreztem már akkor h szar, tehat annyira nem volt poenos a szituacio. :D


A hamburgersütést azert nem kezdtük el egyből, mert azt monták még nem éhesek. Aztan elkezdtuk de az elektromos grillen valami olyan 0hoz közeli tempoban sült a hus, hogy befogtam szépen egy teflont aztan olajon is megindult a nagyüzemi hussutes... Egyből termelékenyebb lett a story: Eco+ hamburgergus, salata, sajt, ketchup, majonez. Ennyi volt a tudomány. :) De végülis annyira nem is lettek rosszak. Donato bolognais panzerottit csinalt, maradt szosz, így mi ketten ettünk 1-1 bolognais hamburgert is. :D Az szobaink ugye egymas alatt vannak, tiszta olyan volt mintha nyitottunk volna egy bufet a kint levo emberek egy meterrel lejjebb vettek el tanyerokrol a hambikat. Poenosan mutatott. :D


A madárlátta hangfalrendszerem természetesen kikerült az ablakba. Első olyan alkalom volt, h szinte csak olyan zene szolt, amit én akartam, és még tiltakozok sem voltak. Oké, aztan befért 1-2 dragostea din tei, Marian szerint (ő volt az egyetlen megjelnet roman a még jatszo 3bol) egész jo fonetikusan nyomom a szöveget! :)

Hazigazdakra varva: Jaime, Jorge, Rodolfo, Eduardo, Silvia, Luis, Ana

készül a panzerotti

emeljétek magasra a panzerottit!!! :D


a csodalatos Eco+ hamburgerhusok

Elkeszult a hamburger. Laura felvetésére reagalva természetesen a zsemle is eco+os, nem mi sütöttük. :D

Alexandre és en

a hamburgeres büfében a chef

magyar étterem homalyos kiadoablaka: Geoffrey, Alexandre (franciak), en

Marian (hatul), Alexandre, Luis

A hamburgerevés végül szép folyamatosan eltelt, 15 főre 40 hamburgert méreteztünk, 2 maradt meg, azokat én masnap ettem meg. 23 körülre szallingozott el ugy nagyjabol majdnem mindenki, és érkezett meg Tristan akinek elotte progija volt, igy nem birt korabban jönni. Volt még egy kis duma, aztan végül Donato, Alejandro, Marian és en elindultunk a franciak hazibulijaba 1 felé, amikor már ők is mentek szinte a buliba. Tehát pont indulásra értünk oda, én a kéróba be sem mentem. A "hazibuli" a sartreben volt, lefelé jövet a liftben vmi imigransok megkérdezték, hogy "Es-tu chechen"? (csecsen vagy?) jot röhögtünk Gattoval kiszallas utan. :) akartak még kokot eladni meg ilyeneket is... legalabbis ugy csinaltak mintha akarnának eladni. 

Mivel Donatoval aPianot nagyon szerettük, utolso latogatasom kb 2 perc sem volt. De foto keszült rola. :D Huztunk is tehat haza, az "esemény" amit szervezni akartunk egész jo sikerült, szinte mindenki meg is jelent. Önnyi volt tehát. :D Képek itt