2011. június 22., szerda

Suli és koli körkép

Mint ahogy arra bizonyára midnenki emlékszik, tettem többször említést róla, hogy majd egyszer lesz egy bejegyzés, ami összefoglalja a suli és a koli viszonyokat. Közeledik a félév vége, van még pár napom Belfortban, a fotókkal szépen lassan elkészültem, így épp itt az ideje, hogy akkor összefoglaljam és láthassatok, hova is jártam pontosan fél évig (5 honapig). Kicsit szánt szándékkal is csúsztattam ezt a bejegyzést, hogy a képek nagyrészén lehetőleg már jó napos idő legyen, amin szép zöld minden. :D

Tehát ahogy korábban már írtam, lényegében 3 (5) koli van. A 3 É-D sorrendben: Duvillard [düvijjár], Maison des Eleves [mezondezölev], és a Sartre [szártrrrr krahácsolós a vége kiejtve). A középsőben voltam en, az van közvetlenül a suli belforti campusa mellett, a képeken is lehet majd látni a közelséget. Nem is lehet csak együtt mutogatni őket. A duviban vannak a nyomorék 9 nm-es szobák, míg a sartreben a nagyobbak 2 személyes emeletesek is. A Duvi van Cravanche azaz a külváros felé, a Sartre egyenesen a belváros irányába, mindkettő kb 7-7 perc sétára innen ahol én vagyok /voltam. Ja, és azt írtam 3 (5) koli van: az MDE [énkolim] mellett van még 1-2 épület különféle elnevezésekkel, valamint a Sartre környékén is vannak kérók, amik már kifejezettten albérlet hatásúak [ de nem teljesen azok] viszont azok a legdrágábbak. (400-450 euro felett havonta...) A legolcsóbb a duvi ami alaparon 250 euro környéke fejenként, viszont mire rajön minden, pont ua lesz, mint a MDE (ami ~300 rezsivel együtt). Nem otthoni koliárak.

tehat bal felül Duvillard, közepen MDE és a suli 1ik campusa, jobb lent Sartre

A suli neve Unviersite de Technologie de Belfort-Montbéliard, ez annyit tesz, h Belfort és Montbeliard (utobbi 15 perc vonattal) varosok közös egyeteme. Viszont 3 campus van összesen, Belfortban 2, Montbelirardban egy. Viszont a 2 belfortból lényegében csak egy van igazán itt, a másik a "külvárosban" egy bizonyos - altalam már sokat emlegetett - Sevenans nevű városkában. Ezért azt a campust szimplán csak Sevenans-nak hívjuk. A suli karok szerint van bontvan, info, villanykar, imap (ez vmi gtk féle) és hasonlók vannak Belfortban. Az alapozótárgyak, nyelvi tárgyak egy része Sevenansban (és még sok minden más), Montbeliardban megint más. Na de elég legyen róluk ennyit így külön külön, lássuk képek alapján sorban.

Piros pötty felül = Belforti Campus, Piros pötty alul = Sevenans, a két sárga a 2 koli (Duvi és Sartre)


Tehát az első a Duvillard. Ez a külvárosi messzebbi koli, ahogy már írtam.

Duvillard kívülről, mint egy panel



nem tudom mennyire adjak vissza a képek, ekkora az egész szoba. 9m^2.

kilátás a külváros (nyuugat) felé

kilátás a város felé (keleti oldal)

Második versenyzőnk tehát a Maison des Eleves, mellette 1-2 másik épület, és mellette közvetlenül a suli, nomeg 1-2 lakóépület is, majd lehet látni.

Így néz ki az épületnek az a szárnya ahol en vagyok, persze azota mar le lett festve blabla, aki rendszeresen figyeli a blogot mar lathatta. :D

Belülről. Az ajtok mellett látszik az elektromos cuccos helye, egy műanyag tokozatú b.izbaszt kell odaérinteni, és az ajtó nyílik. kulcs és fordítható zar is van de csak biztonsági célból.

Talán volt aki lemaradt arról h h néz ki a szobám, itt az ismétlés, témába vág. :D

Ez az egyik szemközti koliépületből készült, látszik az átfestett én részem. Az en szobám pont nem látszik, mert a legalsó szint jobb szélében van.

A Foyer felülnézetből, azaz a helyi "partyhely" ahogy latszik tenyleg nem kellett messzire mennem

Előtér, postaládák

Az előző képek a kék-szürke épület felső emeletéről készültek, Alexandre lakik abban. Hátul a sárga az már a sulinak 2 épülete.

Az előző képpel ellenkező irányban a koli felső emeletéről lett fotozva, egyetlen érdekessége az uton levő gödör amit már emlegettem, amibe a buszok "nem esnek bele". Az autok viszont igen. Erre sikerült példát is találnom facebookon az egyik fr srác képei között, akinek a szobájából kb ez a kilátás.


A kolim déli szárnyának végén kihajolva kitűnően látszik a kedvenc feher gyalogoshidam :D és a hatterben a citadella is kivehető

Az északi épület végén kinézve a háttérben a bordó is a suli épülete, közepen baloldalon van 2 lakohaz. Az előtérben levo parkolo ak olihoz tartozik

És akkor a Foyer elölnézet, ismétlem a bal hatsoban voltam én

Az ígért kép, a szobám kívülről. Ez a hamburgeres este alkalmaval volt, azert vannak a hangszorok és a billentyűzet az ablakban. Jobbra a zaszlotol a köv 2 ablak DonGattoé.

Szobám belülről: Alexandre, Geoffrey, Marian. (Első 2 francia, harmadik román)

Suli H épület elölnézet, accueil az kb üdvözüljük

H elölnézet

E épület Az Exchange office ebben volt, hatterben balrol a kolim, jobbról H épület, mögöte az A épület, ahol a legtöbb oram volt (sárga)

A épület hátulról

Ahogy arrol már tettem említést, amíg nem kezdődött el a suli, semmit nem dolgoztak itt, az első héten ahogy megkezdődtek az órák, hozzáláttak.... és még most sincs kész, közben rájöttem, h liftet is építenek az épületbe a lépcsőház közepére. Emiatt a "lezárás" miatt a "tűzlépcsőn közlekedett az egész suli az épület masik végén...

Liftszerelés francia módra

itt rendkívül sokszor elsétáltam (H és A között)

H épület belülről


Egy tanterem a sárga A épületben

Egy másik

Ilyen a folyosó, elég ratyi

Ott kellett közepen felmaszni mindenkinek a lépcsőn, sosem volt tömeg....

ezen

majd hátraarc
B épület, ami a koli tetejeböl csinalt képeken messze vöröslött

tehát itt vöröslik jobboldalon hátul.

Csendélet: felhős ég az UTBM felett és egy TL1000R

Ilyen táblát rengeteget lehet itt látni, "gyülekezőhely"

Ez a TNT sztem nem az a TNT. szakmai ártalom. :D

a B épület mögött van pár cég, GE, Alstom, stb, hétközben tele a parkoló, hétvégén üres.


Számtech terem B épület, itt még vizsga is volt 2x.


Na most következik a Sartre koli, ami a másik kettőhoz képest rendkívül retkes.


Van benne lift, de hogy nez ki....

gyönyörüen. és ez a kép még márciusban készült, azopta csak rosszabb lett.

Jorgéék szobája. Ez az egyik része, hatul csigalépcsőn fel és ott van még egy kis lyuk.

Kilátás a 6.ról.

Namost a szoba a fenti kép alapjan nem is néz ki rossznak, de higgyétek el, h egy rakás sz.r. A fürdőszoba is valami olyan ganés, h hihetetlen. Mint vmi utolsó motel. Vagy mint a Baross koli a vizesblokkfelújítások előtt...

Azon kívül h a központhoz közelebb van, ez a Sartre egyetlen előnye. Van automata az előtérben, amiben néha még szendvics is akad. Elég is lesz ennyi erről a koliról.


És akkor ebben a bejegyzésben az utolso versenyző a Sevenans campus lesz, huszonX percnyi buszozásra tehát a Belforti campustól, számszerint a 3assal.

Igen, egy régi felújított kastély is a suli része, itt vannak a legfőbb fejesek irodái.

Ettől az épülettől eltekintve elmondható, hogy ez a campus egy nem túl régen (tizenévvvel) ezelőtt épülhetett batár nagy épület, amit hihetetlen csodajónak akartak csinálni, belül tök érthetetlen, eltéved az ember, össszevissza van az egész. Van egy nagy főépület, a "Híd" épület. Azért híd, mert alatta elcsörgedezeik egy helyen Belfort folyócskája, a Savourese, bár igazan szinte csak egy pataknak néz ki, uh az épület ennelfogva hídnak semmiképp. A főépület a kisebbekkel minden szinten "függőhíddal" van összekötve. Alapjában véve vannak modern hatást keltő részei a helynek, de túl zavaros, kiigazodni rajta nem volt egyszerű, pedig en aztan bujtam az alaprajzot rendesen, hoyg melyik terem hol van... Lehet nem is véletlen h kb minden sarkon ki van rakva az emelet alaprajza. Ide jártam péntekenként németórára, valamint a végső írásbeli vizsgák mindegyikét is itt írjuk. Nade lássuk képeken.

A kék a híd épület, a kis piros karikázások a függőhidak. alapból a kék híd épület rendes alaprajza nem csak egy ilyen trapéz...

Az ÉK-i oldalon van egy ilyen díszes torony

Ami ferde

Nem tudom itt mennyi autoja van az egyetemnek, de a BME sokkal nagyobb és vagy nincs ennyi auto, vagy jol rejtegetik

A félkör alakú épülethez közeledve van egy rész, ahol az ablakban mindenhol magunkat látjuk, körben. Jo poén. :D

A híd épület hosszában

Az északi vége

Ez északi vége felől a déli vége felé nézve

itt is üdvözölnek, hihetetlen

jellegzetesség ezen az egyetemen, a tanterem oldala áttetsző, lehet röhögcsélni kint amikor bent óra van...

A bienvenue a másik fajta üdvözöljük. Ilyen az épület nagyrésze első blikkre belülről.

Nem adja jól vissza a kép, de tenyleg bonyolult a hely, lépcsők, korlátok, emeletek össze-vissza

Az alsó szint üvegpadlóka alatt folyik a folyó

Na ez talán már valamit sejtet... És az emeletek alaprajza nem egyforma!!!

Egy terem belülről

nagyelőadó 1, na iylenben nem volt oram. 1etlen 1x voltam, megírni félév elejen a nyelvi tesztet

kényelmesebb, mint a KA26...

És az épület déli végén kinézve

Majd visszafordulva... így néz ki. Az alul lathato oszlopoknal folyik a Savourese.

Már nincs messze a buszmegálló.

Alapjában én szerettem ide menni, mert kizökkentett mindig a sehogysem kinéző belforti campus sivárságából. Az épület idiotan van megcsinalva laikus szemmel, mert bazi nehez megjegyezni h mi hol van, nomeg már tájékozodni is. Anno év elejen itt voltunk 2x is buliban, csak az nem ebben a hid epületben volt, hanem egy kisebb részében. Ja és itt is van egyetemi kajara a rendes 3 euros rendszerrel, de sztem erről már volt szó. Kérdés gondolom nem lesz. :D Vagy ha lesz, írjátok. :D