2011. február 18., péntek

William Peel

A csütörtöki nap ismét nem volt halál izgalmas, délután körbevezettek minket az itteni campusban. Megérkezett Adelio, már meg sem lepődtem hogy mesterségének címere Paraguayból származtatható. :) Ő jól megszívta, 2 napig rohangált, a környéken, majd Strasbourgban(!!!!!! - 160 km) tudott az amerikai dollárjaiból eurót varázsolni. Az a helyzet, hogy pl itt a bankban úgy váltanak csak pénzt, hogy ha befizetjük a számlánkra, aztán onnan euróban vesszük le... Neki ugye meg még számlája sehol, nemhogy még le is tudjon venni pénzt. Rugalmatlan dolog. Az viszont tény és való, hogy a múlt szerdán nyitott bankszámlámhoz tartozó kártya elkészültéről értesítő levelet (micsoda nyelvtani szerkezet :D) már hétfőn megkaptam, hogy mehetek átvenni. Otthon azért egy bankkártya nem készül el / érkezik meg 3 munkanap alatt... Ami viszont szintén érdekes, hogy a bank honlapjával kb 15 percig kínlódtam, mire kitaláltam, hogyan lépjek be a netbankba, mrie kattintsak, és hogy hova milyen kódot kell beírni. Mert persze minden franciául van.

A mai napon tehát a mosoda probléma megoldódott, rövidtávon nézve az utolsó franciaórát megejtettük, ezenkívül jött még egy srác, honnan? Argentína.... Mondom ez kész. Ő legalább bevallja hogy nem a legjobb az angol nyelvtudása. (Az más kérdés, hogy a franciája se sokkal különb a miénknél :D - tehát eléggé alap.) Az utcan találkoztam vele délután, mondom neki Let's go on this way, it's shorter! és mutattam balra. Erre ő, okay-okay, see you later, és megindult jobbra. :D na mondom oké :D:D:D De mondjuk majd belejön, én sem beszélek helyesen, de simán érzem magamon így ezen a héten, hogy jobban pörög a nyelvem angolul. Rodolfoék viszont mindenképpen spanyolul akarnak folyamatosan tanítani.... Az volt ma ebédnél a poén, hogy mire itt végzünk a félévvel, úgy fogok beszélni spanyolul, mint egy igazi mexikói :) Volt egy érdekes dolog: Az irodában Sylvia és Rodolfo beszéltek spanyolul, de mivel a franciahoz hasonló szavakat használtak, megértettem, tiszta poénos volt, hogy felfogtam valamit a beszélgetésükből, és hozzászóltam angolul a témához, csak lestek. Lesz még sztyudönt Romániából (ők állítólag már itt vannak) és Olaszo.-ból, még nem találkoztam egyikükkel sem. Este NeoLaser game lesz. (Wikipedia info róla magyarul itt.)

És akkor egy rövidke fondorlatos gondolat a bejegyzés címéhez kapcsolódóan. Az alábbi bekezdést ajánlom Endrének, Ákosnak, és Bandinak :P És még egy képpel is illusztrálom a dolgot, tegnap hoztam össze a Leclercben. :D Magyarázat alatta:


Először nézzétek meg a képet. :) Igen, jól lehet látni, bal oldalon nem egy 1 dl-es, hanem egy 0,7l-es whisky van. Ha jól megnézitek, látszik is rajta a felirat. Viszont a kép apropója, ami középen van, az bizony egy 4,5l-es whisky. :D Nem tudom ki az aki olthatatlan vágyat érez, hogy pont egy ilyet vegyen csekély 85 euroért, de nagyon durván nézett ki előben. Egy otthoni bulin nem nagyon lenne elég felezni, de még negyedelni sem egy üveg whiskyt. (Ebből a fajtából. :D)